[pic=5_1298195572.jpg][pic=5_1298195527.jpg][pic=5_1298195500.jpg][pic=5_1298195476.jpg][pic=5_1298195456.jpg][pic=5_1298195433.jpg][pic=5_1298195411.jpg][pic=5_1298195382.jpg]Een vol huis, prima randanimatie met zangeres Airis en knap basketbal, het was voor de meer dan 300 toeschouwers zaterdagavond nog maar eens genieten van een wedstrijd van HBBC. De zenuwen stonden bij beide teams gespannen en ze leden dan ook veel balverlies. Er werden ook veel fouten gemaakt en die foutenlast zou de rest van de wedstrijd mee bepalen. De bezoekers hielden in het eerste quart de thuisaanvallers ver van de korf en dat scheen te lukken. HBBC toonde zich weinig trefzeker in dat eerste quart: 11-16. Van Beeck lukte in de laatste seconden nog een driepunter. HBBC bleef achtervolgen, bleef de missers opstapelen en geraakte maar niet op toerental: 23-32 bij de rust. HBBC had toen al drie spelers met drie fouten achter hun naam. In de tweede helft ging HBBC nog sneller spelen en greep coach Hermans in. Het lukte, HBBC ging beter scoren en sloop in de stand dichterbij: 47-47 en HBBC had de leider nu echt ingehaald. Het beste moest toen nog komen. Onder impuls van een ongelooflijk sterke Beutels overvleugelde en overklaste de thuisploeg de leider. De driepunters gingen er nu vlot in. De thuisploeg was ontketend. Gedreven door een enthousiaste thuisaangang hapte de leider naar adem. Malle maakte nog amper 8 punten. Slotverdict: 73-55. HBBC heeft de leider bijgebeend in de rangschikking. In de strijd om de titel mag het in de resterende 7 wedstrijden zelf niet meer verliezen. Malle moet nog minstens één wedstrijd verliezen. Het worden nog spannende weken.Voor HBBC scoorden: Tomlow 12, Michotte 10, Hens 9, Beutels 9, Danckers 8, Van Beeck 8, Geluykens 7, Dirix 5, Van Broeck 5